Gi’ det en tanke…

Hvad er meningen….

For nogle år siden skrev Simon Sinek, at det handler om “why” – eller som Lars Kolind sagde, også for en nogle år siden – hvad er “meningen” med det vi gør. Er “meningen” den samme nu, som den var engang.

Nogle “meninger” er de samme som tidligere, – måske er meningen ikke den samme, og spørgsmålet kan så være, – har jeg (vi) gjort mig klart, hvad min “mening” er? Er min “mening” at brødføde mennesker, er det at skabe gode arbejdspladser, er det at bidrage til en grønnere klode osv.

Det næste spørgsmål er måske bare: vil det være givtigt, at jeg er helt klar på, hvad min mening er? For en tanke kan være, at netop når forandringerne blæser derud af, så er det særligt vigtigt, at være klar på “meningen”. For vil vi knokle med at implementere nye ting, finde vores nye plads i markedet, skabe nye relationer osv, hvis vi ikke kan se en dybere mening med det?

Der er stadig ledere og virksomheder, som tror, det skaber mening alene at tjene penge og være profitabel. Det går ikke uden penge på bundlinjen, men skaber det i sig selv motivation og lyst til at forandre og være i udvikling?

Gi’ det en tanke for dig selv og den virksomhed du driver eller er en del af – for hvad er meningen med det jeg gør?

Copyright © 2018 Boje & Ladekjær