Gi’ det en tanke…

For kort tid siden var jeg til begravelse, – for vores ven er død ved en arbejdsulykke og det er ikke til at forstå.

At begrave er en kærlighedshandling af de hårdeste, en afsked og en mindedag for det menneske vi har holdt af, – om det vi har haft sammen og vil savne. Det er dagen, hvor vi viser de efterladte vores omsorg og kærlighed.

Dagene efter hans død er også dagene, hvor vi tænker på ham, vi har mistet og i dette også den skrøbelighed livet har. Det er de dage, hvor vi tænker over vores eget liv, hvordan vi har levet det og gerne vil leve det.

Jeg kender ikke opskriften på det lykkelige liv. Men det er dage som disse, der skaber refleksioner over, om jeg er dér, hvor jeg gerne vil være og er det på måder, som giver mening. Om vi er ligeså opmærksomme på vores familie og de mennesker, vi i det daglige er tætte med og på det, der er rigtigt vigtigt i forhold til netop dem.

Når en travl hverdag i virksomheden og arbejdslivet pludselig afbrydes af døden, mindes vi om vores værdier og vigtigheden af, at holde fast i dem og efterleve dem hver dag.

Vores ven var landmand med den dejligste familie og mange skønne medarbejdere. Også i landbruget er der desværre stadig alt for mange alvorlige ulykker. Måske kan en stærk bevidsthed om vores værdier og virksomhedskultur bidrage til, at vi sammen kan vi blive endnu mere fokuserede på det, der er vigtigt og måske også derigennem hjælpe hinanden til at få arbejdspladser og arbejdsliv, hvor vi trives på en god og sikker vis

Copyright © 2018 Boje & Ladekjær