Gi’ det en tanke…

Hvad nu, hvis du kunne få flere af dine drømme opfyldt end du oplever i dag? Drømme som omhandler udvikling af din virksomhed, dig selv som ejerleder og menneske.

Drømme kan være fuldstændig tydelige og klare, de kan også være utydelige og flygtige og måske endda knap til stede. Men et eller andet sted, er der en drøm – om du så er den bevidst eller ej.

Som etableret virksomhedsejer er drømmen om køb eller opstart af et forretning, landbrug eller andet i første omgang blevet opfyldt. – og hvad så derfra? Jo tydeligere din drøm er, desto ”nemmere” er det at få den opfyldt og et postulat kan være, at alle drømme kan opfyldes.

Første step på drømmerejsen er, at få drømmen italesat overfor dig selv og til dine nærmeste. Dernæst skal den afprøves overfor andre og det kunne fx være til din virksomhedsrådgiver. Ingen drømme må skydes ned før de er tryktestet. Det kan være, at vejen mod drømmen skal skæres lidt anderledes til end først antaget. Når drømmen – visionen – er fastlagt skal strategi, altså vejen mod visionen, planlægges.

Økonomi spiller en rolle i realisering af dine drømme. Men også her har du indflydelse, hvis du tør tage den. ”Licens to operate” kræver en bl.a. god årsrapport og som regel også et gennemarbejdet budget. Brug derfor en god portion energi til at få optimeret din årsrapport med en beskrivende og fyldestgørende ledelsesberetning og i denne også gerne et kig ind i fremtiden. Brug tiden på regnskabsmødet med banken til at fremlægge konklusioner og åbenhed om, hvor skoen trykker. Derfra skal tiden bruges på fremtiden, dine drømme og de indsatser du vil gøre på vejen dertil – det er det, som både du og din bankforbindelse synes er det interessante og vigtige.

Alle drømme kan opfyldes er postulatet! Giv det dine tanker.

Copyright © 2018 Boje & Ladekjær